یادگیری با تست زدن یا درس خواندن
درست درس خواندن و تحصیل کردن یکی از دغدغههای اصلی بیشتر دانش آموزان است. کسانی که برای امتحانات به خصوص کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و … تلاش میکنند همیشه با صحیح درس خواندن و نگه داشتن مطالب در ذهنشان مشکل داشتند. از کارهایی که دانش آموزان ممکن است انجام دهند این است که با تست زدن درس بخوانند یعنی اول تست را بخوانند سپس بروند سراغ مطلب درسی و آن را مرور کنند. همچنین میتوانند این کار را بکنند که ابتدا درس بخوانند و سپس برای تثبیت آن تست بزنند در این مقاله نگاهی به تست زدن، خوبی های آن و خود درس خواندن اشاره خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
اصل مطلب یادگیری است
همیشه یک ضرب المثل چینی وجود دارد که میگوید اگر میخواهید به کسی غذا بدهید بهتر است به او ابتدا ماهی گیری یاد دهید. تست زدن یکی از مهارتهای لازم برای هر کسی است که میخواهد در دانشگاههای معتبر ایران درس بخواند. اما پیش از تست زدن معمولا، اساتید پیشنهاد میکنند که دانش آموزان روی یادگیری مطلب نهایت تلاش خودشان را بکنند و از روشها و اصولهای مختلف یادگیری استفاده کنند تا بتوانند درس را به خوبی یاد بگیرند.
تست زنی صحیح
کسانی که میخواهند در امتحانات تست زنی موفقیت آمیز عمل کنید باید بتواند به خوبی تست بزند. دانش آموزان باید متدهای زمان، تست زدن و رسیدن به جواب زیر یک خط را یاد بگیرند تا بتوانند درصد بالایی بزنند. اما عموما تست زنی پس از مطالعه صحیح میآید. یعنی شما اول باید توانایی درس خواندن صحیح را داشته باشید و پس از آن بتوانید روی تست زنی خود کار کنید. از این رو دانش آموزانی که این سوال را همیشه دارند که بیشتر تست بزنم یا درس بخوانم این است که این دو مکمل هم دیگر هستند.
تعادل بین تست زنی و درس خواندن
در بین دانش آموزان با دو مدل مواجه میشویم. کسانی که کل زمان مطالعه خودشان را روی تست زدن میگذارند و همه کار میکنند تا تست را درست بزنند و کسانی که همیشه درس میخوانند و اصلا سراغ سوالات تستی و حتی تشریحی نمیروند. در صورتی که در نهایت آن دسته از دانش اموزانی موفق هستند که بین این دو تعادل دارند هم به اندازه درس میخوانند و هم به اندازه تست میزنند. اگر شما از روش یادگیری صحیح استفاده کنید؛ هم درس میخوانید و هم پس از آن به سراغ تست زنی میروید.
اگر مشاور کنکور و تحصیلی داشته باشید یا برنامه ریزی درسی در آن حتما به مدت زمان درس خواندن و تست زدن و حتی تعداد آن هم اشاره میشود. خیلی از دانش آموزان هم پس از تست زدن دچار ترس میشوند؛ مشاور درسی برای این مشکل هم راه حلهای مناسب ارائه میدهد پس حتما از نظر مشاور درسی بهره ببرید.
تست زنی با توجه به درس
تست زدن تا حدی به ماهیت دروس هم بستگی دارد. یک سری درسهایی وجود دارند مانند تاریخ ادبیات یا زبان باید حتما باید درس خواندن آن را کامل انجام دهید و معمولا حداقل 24 ساعت پس از درس خواندن تستهایش را بزنید تا در ذهن شما مطالب بقیه بندی شوند. از طرفی درسهایی نظیر ریاضی و فیزیک باید مفهوم را بفهمید و پس از آن حداقل 50 تا تست بزنید تا با نمونه سوالات مختلفی روبه رو شوید. پس حتما نوع درس در میزان یادگیری شما چه با درس خواندن چه با تست زدن اهمیت دارد.
تست زنی با اهداف مختلف
یادگیری با تست زنی گاهی میتواند با اهداف مختلف انجام شود. اگر هدف شما از تست زدن آموزش است باید ابتدا آن را بدون این که زمان بندی داشته باشید بزنید؛ به عبارتی دیگر دفترچه سوال را باز کنید 5 تست را بزنید و سپس پاسخنامه را بخوانید؛ حتما توجه کنید اگر سوال را درس زدید حتما پاسخ نامه آن را هم مطالعه کنید و نکات مهم را یاداشت بردارید کنید و درصد گیری نکنید؛ چرا که هدف تنها یادگیری است، نه میزان سنجش مهارت شما در یادگیری مطالب مختلف.
از طرفی اگر تستها را برای سنجش میزان یادگیری خودتان میزنید؛ آن هم نیاز به زمان بندی نیست. تستهای این بخش معمولا سخت هستند؛ تستهای این بخش بهتر است 50 تایی باشند و پاسخها کاملا تحلیل و بررسی شوند و مانند مدل قبلی نکته برداری گردند. این مدل تست زنی هم برای یادگیری بیشتر انجام میشود.
تستهای دورهای که آن هم برای یادگرفتن درس انجام میشود؛ شما مدت زمانی قبل یک درس را خواندید پس از مدتی بر میگردید تا ببینید که تست زدن تا چه اندازه سبب شده تا مطالب را یاد بگیرید.
تست زنی مثل امتحان، در این مدل همه چی باید مثل امتحان باشد، زمان، سختی سوالات و چالشهایی که با آن مواجه هستند همه را باید با هم تجربه کنید. این مدل تست زدن برای سنجش مهارت شما در زدن آزمون است که معمولا برای آمادگی امتحانات و پیش از برگزاری آنها انجام میشود.
دیدگاهتان را بنویسید