چالش های یادگیری آنلاین
یادگیری آنلاین هر روز در بین مردم بیشتر جا باز میکند؛ چون که با گسترش اینترنت، استفاده از آن روز به روز در حال پیشرفت است. اگر شما در زندگی مردم خرد شوید میبینید که آنها تا چه اندازه برای انجام کارهای روزانه خودشان از اینترنت استفاده میکنند؛ خرید کردن، پرداخت قبوض و حتی درس خواندن همه مجازی شده اند؛ طوری که روز به روز یادگیری آنلاین اهمیت بیشتری پیدا میکند و در سراسر دنیا چند سالی است که مراکز آموزشی سعی بر این داشته اند تا آموزش آنلاین را در زندگی دانش آموزان باز کنند. امروزه هم با وجود شرایط حفظ سلامتی جامعه دانش آموزان باید مراحل تحصیلی خودشان را آنلاین طی کنند؛ یادگیری مجازی یک سری مشکلاتی دارد که در این مقاله قصد داریم چالش های یادگیری آنلاین را بررسی کنیم پس با ما همراه باشید.
عادت کردن به محیط آموزشی جدید
مسلما همه دانش آموزان برای یادگیری به کلاس درس، حضور معلم و تخته و کتاب عادت کرده اند. آنها باید ساعتی از روز را به مدرسه میرفتند و یاد میگرفتند تا چگونه بتوانند درس بخوانند و سوالات خود را به صورت فیزیکی بپرسند و در آخر هم امتحانات حضوری بدهند و نمرات قبولی کسب کنند. حالا همه آن موارد هم وجود دارد؛ اما دیگر حضوری نیست، دانش آموزان باید به سراغ اینترنت بروند و به صورت مجازی درس بخوانند و مهم تر از همه امتحان بدهند. این تغییرات یک باره ممکن است برای دانش آموز سخت باشد. از این رو شاید بتوان بزرگ ترین چالش یادگیری آنلاین را، عادت کردن و کنار آمادن با محیط آن اشاره کرد. درس خواندن در خانه آن هم با موبایل، لب تاپ و یا کامپیوتر برای دانش آموزانی که معمولا باید از آنها دوری میکردند تا تمرکز کنند روی درسشان کمی سخت باشد؛ اما اگر بتوانند آموزش آنلاین را به خوبی درک کنند نتایج آن برایشان خیلی بیشتر و مفید تر خواهد بود.
مشکلات فنی آموزشی
آموزش انلاین بر اینترنت تکیه زده است و در زمان آموزش ممکن است اینترنت قطع و وصل شود و برخی از دانش آموزان به اینترنت پر سرعت دسترسی نداشته باشند؛ از این رو یکی از مشکلات و چالش های یادگیری آنلاین هم دسترسی مداوم به اینترنت و استفاده درست از آن است.
مدیریت کردن زمان و برنامه ریزی
در زمان کلاس حضوری شما به عنوان مثال از ساعت 7 تا 12 در مدرسه یا محیط آموزشی بودید؛ در حال حاضر برای معلم و دانش آموز شاید چالش باشد که بتواند به عنوان مثال یک ساعتی را برای آموزش در نظر بگیرید و حضور و غیاب کند؛ در حال حاضر به هر کلاس درسی یک برنامه داده میشود که دانش آموز باید در این ساعت در برنامههای آموزشی حضور داشته باشد و تکالیف خود را انجام دهد. اگر دانش آموز بتواند برنامه درسی اصولی داشته باشد و مطابق با آن پیش برود؛ حتی با وجود چالشهای یادگیری مجازی، میتواند در آن موفقیت آمیز عمل کند و نتایج خوبی حتی بهتر از حضور فیزیکی بگیرد.
برقراری تعادل بین محیط خانه و آموزش
برای والدین این چالش یادگیری انلاین است که بتواند محیط خانه را طوری آرام نگه دارد که دانش آموز بتواند درس بخواند. تمرکز اولین و مهم ترین چیز در یادگیری است اگر شما بتوانید یک مطلب را یک ساعته با تمرکز صد در صد بخوانید دیگر لازم نیست که با بی دقتی ساعتها روی آن زمان بگذارید؛ ازاین رو باید برای آموزش انلاین در محیطی درس بخوانید که تمرکز خودتان را بتوانید حفظ کنید.
پشتیبانی
مسلما در اموزشهای انلاین دیگر معلم به صورت حضوری نیست که دانش آموز بتواند در همان لحظه از او سوال بپرسد و بتواند در همان لحظه پاسخ دهد؛ این شاید کمی کار را سخت کرده باشد. از این رو در آموزش انلاین معلمان و مشاوران باید بیشتر از گذشته به پشتیبانی آموزشی اهمیت بدهند و زمان بیشتری برای توضیح دادن بگذارند. خیلی از دروس مانند ریاضی و فیزیک شاید سخت باشد که آنلاین خواندن آنها چون که فرمول و حل کردن دارند. معلم باید بتواند جوری هم آموزش بدهد و هم به چالشهای دانش اموزان پاسخ دهد که بتواند مسئله را بفهمد و درک کند.
امتحانات مجازی
شاید بتوان از دیگر چالش های سر سخت آموزش آنلاین را امتحانات آن دانست. در دوره امتحانات زمان و سوالات با امتحان فیزیکی تفاوت پیدا میکند؛ سوالات بیشتر از قالب تشریحی فاصله میگیرند و در قالب تستی میروند و دانش آموز باید امتحان را بر خلاف سالهای گذشته روی کامپیوتر و یا موبایل انجام دهد؛ در صورتی که در گذشته با خودکار روی کاغذ آن را مینوشت. این شاید سخت ترین چالش برای دانش آموزان باشد تا بتوانند امتحان دهند. البته لازم به ذکر است که در حال حاضر به ارائه راهنمایی و مشاوره در این حوزه و آشنا کردن داوطلبان بیشتر از گذشته به نحوه برگزاری امتحانات مجازی آشنا شده اند و توانسته اند موفقیت آمیز عمل نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید